N-VA wil eyecatcher op ‘t Zand in Brugge

Om het voorstel te illustreren liet de partij een voorbeeld maken in de stadskleuren rood, wit en blauw. "De échte eyecatcher zou echter een stuk groter moeten worden", klinkt het. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Dat N-VA geen fan is van het heraangelegde plein ‘t Zand is geen geheim. Kopvrouw Nele Caus heeft nu ook een voorstel om het aantrekkelijker te maken: “Zoals in steden als Amsterdam en, dichterbij, Blankenberge, zouden we kunnen gaan voor de plaatsing van grote letters die samen de naam BRUGGE vormen.”

N-VA Brugge vindt het heraangelegde plein ‘t Zand niet bijzonder geslaagd en steekt dat ook niet onder stoelen of banken. Volgens de partij oogt het plein koud en verlaten en komt het over als een grote stenen vlakte op dagen dat er geen evenementen plaats vinden.

“Meer bloemen en groen zouden al iets doen, de plaatsing van een opvallend kunstwerk nog veel meer“, klinkt het bij N-VA Brugge. N-VA kopvrouw Nele Caus doet dan ook een voorstel: “Een mogelijkheid om het plein warmer en attractiever te maken is de plaatsing van een nieuw kunstwerk, liefst centraal op het plein. Zoals in andere grote en kleine steden, zoals Amsterdam en dichterbij in Blankenberge, zouden we kunnen gaan voor de plaatsing van grote letters die de naam Brugge vormen”, stelt Nele Caus.

Op verplaatsbare sokkel

“Dat zou, zowel voor Bruggelingen als voor toeristen, een punt zijn waar mensen afspreken met elkaar en foto’s maken van het letterwoord. Die foto’s zouden dan ongetwijfeld worden gedeeld op druk bekeken sociale media, zoals Facebook en Instagram; wat natuurlijk gratis promotie betekent voor onze stad.”

N-VA Brugge stelt voor om zo’n kunstwerk op een verplaatsbare sokkel te zetten zodat het tijdens grote evenementen tijdelijk naar de rand van het plein kan worden verschoven. Om het voorstel te illustreren liet de partij een voorbeeld maken in de stadskleuren rood, wit en blauw. “De échte eyecatcher zou echter een stuk groter moeten worden, met de letters ongeveer op lichaamshoogte zodat de mensen er ook kunnen in of op kruipen. In Blankenberge werkt dit erg goed en het levert heel wat leuke plaatjes op”, weet Nele Caus.

Wedstrijd

N-VA lijstrrekker Pol Van Den Driessche vult aan: “Er kan een wedstrijd worden uitgeschreven die onder leiding staat van een deskundige jury. Het zou natuurlijk leuk zijn dat de leerlingen van de stedelijke Academie of uit andere Brugse kunstrichtingen aangespoord worden om alleen of in klassikaal verband mee te dingen naar de opdracht.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier