N-VA stuurt twee opvolgers naar gemeenteraad Moorslede

Filiep Terryn. © (Foto JS)
Redactie KW

Verrassend politiek nieuws bij N-VA dat vanaf januari in de oppositie belandt. Huidig schepen Mia Wyffels en lijsttrekker Filiep Terryn zullen niet zetelen in de nieuwe gemeenteraad. Eerste opvolger Veerle Demeulenaere en tweede opvolger Gert-Jan Hovaere nemen hun plaats in.

N-VA won tijdens de gemeenteraadsverkiezingen een extra zetel en zal met drie gemeenteraadsleden haar rol als oppositiepartij opnemen.

Mia Wyffels stond als lijstduwer op de lijst. Ze zetelt al onafgebroken van 1994 tot op vandaag in de gemeenteraad. Eerst zes jaar als OCMW-raadslid en daarna achttien jaar als gemeenteraadslid. In deze legislatuur is ze actief als schepen in het kartel Visie.

“Ik ben heel dankbaar dat ik de voorbije 24 jaar aan politiek mocht doen tussen de mensen”, zegt Mia. “Ik waardeer het enorm dat ik opnieuw de steun kreeg van veel mensen. Het deed me veel deugd dat N-VA voor het eerst met een eigen en volledige lijst kon bewijzen dat de partij haar plaats verdient in onze gemeente. Er staat een nieuwe generatie N-VA’ers klaar om zich in te zetten ten voordele van onze inwoners. Ik wil hen alle kansen geven en mijn mandaat doorgeven aan een nieuw politiek talent.”

(ED – Foto )