N-VA spit afkeuring PRUP tot op de bodem uit

Redactie KW

Michel Deseure (CD&V) stapte geërgerd op tijdens de gemeenteraad met de woorden “Ik heb dit nog nooit geweten, ik ben weg” Waarschijnlijk doelde hij op het spervuur van opmerkingen dat de hele avond werd afgevuurd vanaf de oppositiezitjes, met N-VA op kop.

Annic Neyrinck, poetshulp bij het OCMW Kortemark, wachtte de personeelsvergadering van woensdag 13 mei niet af en kwam het gemeentebestuur op de man af vragen hoe de vork precies aan de steel zat in verband met eventuele ontslagen. Noch de schepenen noch de OCMW-voorzitter wilden vooruitlopen op de zaken en bleven karig met hun commentaar. Schepen Waeyaert (CD&V) liet zich ontvallen dat er geen sprake was van ontslagen, terwijl OCMW-voorzitter Logghe (CD&V) zich enkel woensdag wou uitspreken over de feiten. Burgemeester Vancoillie (Open VLD) ontzenuwde de discussie door te stellen dat dit eigenlijk allemaal OCMW-materie is en niet thuishoort op een gemeenteraad. “Met deze tegenstrijdige antwoorden heb ik genoeg info gekregen en weet ik wat ons te wachten staat”, aldus Annic Neyrinck.

Stortputten

Ook de afkeuring van het PRUP deed nog maar eens stof opwaaien. Mark Pollentier (N-VA) beschuldigde de coalitie ervan info achter te houden. Zo zou de minister het PRUP Staatsbaan ook niet goedgekeurd hebben omwille van het feit dat het dossier helemaal niet dringend is omdat er nog zoveel stortputten moeten opgevuld worden. Dit stond echter niet in de persnota, die provincie en gemeente samen hadden opgesteld. De komst van het PRUP zou dus nog wel eens een werk van heel lange adem kunnen zijn. Toch opperde burgemeester Vancoillie (Open VLD) om er samen met de provincie werk van te maken om dit PRUP toch zo snel mogelijk te kunnen realiseren. Vancoillie raadde Pollentier aan om niet steeds achter alles een complot te zoeken.

(JDK)