N-VA Oudenburg mikt met jonge ouders op de lijst op kindvriendelijkheid

18/06/18 om 13:06 - Bijgewerkt om 13:04

Tine Locks en Pieter Gilliaert versterken de N-VA-lijst. Samen met lijsttrekker Stijn Jonckheere zijn ze drie jonge ouders die streven naar een kindvriendelijke omgeving, zoals goed onderhouden speelpleintjes en aanwezigheid van fietspaden, aangevuld met voldoende kinderopvang, voornamelijk in de vakantieperiodes.

N-VA Oudenburg mikt met jonge ouders op de lijst op kindvriendelijkheid

Tine Locks en Pieter Gilliaert willen samen met lijsttrekker Stijn Jonckheere bouwen aan een kind vriendelijk Oudenburg. © (Foto LIN)

Tine Locks (31) is opgegroeid in Oudenburg. In 2013 kwam ze met haar man Jeroen Jacxsens in de Snoekstraat wonen. Intussen is het gezin uitgebreid met een zoontje. Hem laten opgroeien in een veilige en kindvriendelijke omgeving is heel belangrijk voor Tine.

De jonge kandidate studeerde optiek en optometrie in Brussel en heeft daar ook enkele jaren gewerkt. Straks gaat ze een nieuwe uitdaging aangaan: vanaf februari baat ze Optiek Demuynck in Oostende uit. In haar vrije tijd leest ze graag, maar je kan haar vaak zien wandelen met haar zoontje. Hun favoriete plekje is langs het vaartje om naar de eendjes te kijken. Tine vindt een propere en veilige speel- en schoolomgeving belangrijk.

Pieter Gilliaert (29) woont al sinds zijn kindertijd in Oudenburg. Hij studeerde af als industrieel ingenieur bouwkunde en behaalde daarna nog een master in de bedrijfseconomie. Hij werkt bij Verhelst Aannemingen als projectleider infrastructuurwerken. In 2016 stapte hij in het huwelijksbootje met Stefanie Jonckheere. Samen hebben ze twee kinderen: Laura (2 jaar) en Wout (4 maanden).

In zijn vrije tijd is Pieter het liefst bezig met zijn kinderen, maar tegenwoordig kan je hem meestal vinden in de Kasteeldreef, waar hij volop bezig is met de bouw van zijn woning.

Sinds hij papa is, stelt Pieter vast dat de gemeente een grote invloed kan hebben op de ontwikkeling van kinderen. Daarom wil hij meehelpen om een kindvriendelijke omgeving te creëren en voor een aantrekkelijke gemeente voor jonge gezinnen zorgen. "Ook omtrent thema's als ruimtelijke ordening en financiën vind ik dat in Oudenburg ruimte is voor verbetering", stelt Pieter Gilliaert, sedert januari 2017 OCMW-raadslid.

Klik hier om 8 weken KW te lezen voor maar 8 euro

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!