N-VA Moorslede stelt volledige lijst voor

N-VA komt voor de eerste keer met een eigen lijst op. © JS
Redactie KW

In GC d’Oude Schole in Slypskapelle stelde N-VA Moorslede maandagavond de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor.

Eerder gebeurde dat ook al bij Visie, STERK en PRO. In deze legislatuur behoort N-VA tot het kartel Visie en de meerderheid, maar nu komt de partij voor de eerste keer met een eigen lijst op onder de slogan ‘mensen verbinden’. Veertien kandidaten zijn nieuwkomers, zeven kandidaten stonden al één of meerdere keren op een lijst. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, vijf in Dadizele en drie in Slypskapelle. De gemiddelde leeftijd is 47 jaar. “Na wikken en wegen kwamen we tot een volledige lijst”, aldus lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Filiep Terryn. “We namen onze tijd. Het was een stevige oefening. Een goede samenwerking met alle kandidaten zal leiden tot goede resultaten.”

Eerder maakte N-VA al de namen van de lijstduwer – schepen Mia Wyffels – en de top drie – Filiep Terryn, Veerle Demeulenaere en gemeenteraadslid Nicolas Verlinde – bekend. Voorzitter Pol Wylin staat op de vierde plaats. Gert-Jan Hovaere kreeg de vijfde plaats en is ook kandidaat voor de provincieraadsverkiezingen.

N-VA telt in deze legislatuur twee zetels in de gemeenteraad en twee in de OCMW-raad. Men zorgde in het Lievensdorp alvast voor een primeur, want de voorstelling van de lijst was live te volgen op Facebook. Het is nu enkel nog wachten op de voorstelling van de lijst van Groep a.

(EDB)