N-VA Middelkerke strikt Europees kampioen strandzeilen

Lijsttrekker Anthony Goethaels, Ivan Ameele en bestuurslid Jan Gebbert © DVL
Redactie KW

De Middelkerkse afdeling van N-VA pakt voor de gemeenteraadsverkiezingen uit met een kandidaat van formaat: Europees kampioen strandzeilen Ivan Ameele.

Lijsttrekker en huidig gemeenteraadslid Anthony Goethaels is meer dan tevreden met de keuze van de bekende sportman voor N-VA. “De beslissing van Ivan om met ons in zee te gaan is natuurlijk bijzonder goed nieuws. Ivan is niet alleen sterk ingeburgerd in het plaatselijk gemeenschapsleven, hij is eveneens een gedreven sportman die op zeer hoog niveau presteert. Ik ben ervan overtuigd dat hij heel goed zal scoren. Dit betekent niet alleen een meerwaarde voor onze partij. Zijn engagement is ook goed voor Middelkerke”, aldus Goethaels.

Ivan Ameele baatte tot 2010 een montagebedrijf uit en is nu de eigenaar van de onderneming Westhoek Kranen. Hij behaalde meermaals de titel van Belgisch kampioen strandzeilen en was in die discipline ook twee keer Europees kampioen. Vorig jaar nog behaalde hij goud in de pretigieuzeklasse 3 en hij doet in september een gooi naar de wereldtitel in Duitsland. Opvallend: Ivan Ameele vroeg en kreeg op de lijst de 21ste plaats en dat is niet toevallig, want 21 is eveneens zijn zeilnummer.

“Dat ik voor N-VA kies, is een bewuste keuze”, zegt Ameele. “Het is een partij met een visie voor de toekomst van onze gemeente. We hebben een gemeentebestuur nodig dat meer dynamiek en daadkracht toont om zo Middelkerke en zijn deelgemeenten terug opnieuw op de kaart te zetten en die daadkracht vind ik bij N-VA.”

(DVL)