N-VA-lijsttrekker Bart Delaere is toe aan zijn allereerste verkiezingen

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Voor het eerst naar de kiezer stappen en meteen lijsttrekker zijn van dé uitdager van CD&V: Bart Delaere heeft een zware taak op zijn schouders rusten. “Mijn kandidatuur is organisch gegroeid. Ik wil het Roeselaars beleid veranderen.”

Bart Delaere (41) is in het dagelijkse leven zaakvoerder van Delektro, maar heeft er ondertussen een stevig politiek engagement bij. “Ik ben altijd al in het politieke wereldje geïnteresseerd geweest, maar als bedrijfsleider speelde het nooit in mijn hoofd om daar ook daadwerkelijk iets in te betekenen”, opent hij. “Tot de vorige voorzitter van N-VA Roeselare, Koen Vander Stichele, met me kwam praten. Hij was op zoek naar dynamische mensen om het bestuur van N-VA te versterken en zijn discours wist me te overtuigen. Ondertussen ben ik voorzitter van onze afdeling en straks stap ik als lijsttrekker naar de kiezer. Zes jaar geleden leek dit me nog onmogelijk, maar nu ga ik er vol voor.”

Het lijsttrekkerschap is organisch gegroeid, klinkt het bij Bart. “Het was een logische volgende stap. Ik heb me eerst keihard achter de schermen ingezet en binnen N-VA Roeselare een degelijke structuur neergezet. De afgelopen jaren is er flink wat veranderd. Onze uitstraling is groter geworden, er hangt een positieve sfeer rond onze partij…”

Kortrijk moet weer naar óns kijken. En niet omgekeerd

Bart stapt met een duidelijk ambitie naar de kiezer. “We trekken als één team naar de verkiezingen en willen vanaf 1 januari 2019 Roeselare mee besturen. Zowel als ondernemer als politicus werk ik altijd naar een duidelijk doel. Zoveel mogelijk punten uit ons programma realiseren, daar is het ons om te doen. En dat doel wil ik halen. Ik ben kandidaat omdat ik samen met mijn team het Roeselaars beleid zal veranderen. Zo moet Roeselare opnieuw dé winkelstad van de regio worden. Kortrijk moet weer naar óns kijken. En niet omgekeerd.”

Op zijn politiek engagement kreeg Bart flink wat positieve reacties. “Maar sommige vrienden reageerden ook verrast. Voor mezelf is er alvast een compleet nieuwe wereld open gegaan. Ik ben ondertussen gebeten door de politieke microbe en wil écht iets betekenen voor Roeselare. Ik aanschouw het politieke toneel nu al een viertal jaar van langs de zijlijn, nu wil ik mij bewijzen óp het veld.”

“Tegen de zomervakantie willen we onze lijst zo goed als rond hebben”

Bart is binnen N-VA Roeselare ook een van de mensen die mee helpt de lijst vormgeven. “Ik praat erg veel met potentiële kandidaten. Daar kruipt flink wat tijd in, maar dit is nu eenmaal een van de taken van een voorzitter. Ik doe het ook gewoon graag. Tegen de zomervakantie willen we onze lijst zo goed als rond hebben.”

(PVH)