N-VA Kortrijk wil golfterrein en vechtsporthal

De N-VA-ploeg in het Mimosabad. © JVGK
Redactie KW

De Kortrijkse afdeling van N-VA heeft opnieuw een tipje van de sluier gelicht wat betreft haar verkiezingsprogramma.

Zo denkt N-VA Kortrijk aan een vechtsporthal. “Vechtsporten zitten in de lift, maar er zijn problemen wat betreft huisvesting”, aldus schepen van Sport An Vandersteene. “Veel clubs verdienen een betere locatie, nieuwe initiatieven zoals kickboksen voor vrouwen kunnen we geen onderkomen aanbieden.”

De vechtsporthal kan er komen op de site-Mimosa. “De sporthal blijft bestaan, maar het zwembad verdwijnt wanneer het zwemparadijs op Kortrijk Weide opent. Daar kunnen we de vechtsportclubs hun eigen stek geven.”

“Velen durven het AED-toestel niet gebruiken. Dat moet veranderen” – Philippe Dejaegher

N-VA Kortrijk denkt ook buurtsporthuizen buiten het centrum en een golfterrein. Steven Lecluyse, die op de lijst de tiende plaats krijgt: “Er is vraag naar, want in het Kortrijkse is er geen golfterrein. Aan het Kennedy- en Beneluxpark kan er eentje komen.”

Tot slot pleit Philippe Dejaegher (plaats 9) ervoor om fijn stof aan te pakken en het AED-toestel beter te promoten. “Sporten moet gebeuren in een gezonde omgeving”, aldus de cardioloog. “Fijn stof is uit den boze. Wat betreft het AED-toestel is het zo dat velen die weten hangen in gebouwen, maar velen het ook niet durven gebruiken. Terwijl het toestel zelf instructies geeft. De mensen moeten die drempel durven te nemen.”