N-VA-kandidaat uit Roeselare pakt uit met ‘pratende affiche’

Philippe Verhaest

Spitstechnologie tijdens de campagne richting gemeenteraadsverkiezingen: voor N-VA-kandidaat Filiep Manhaeve uit Roeselare is het geen utopie. Via augmented reality wekt hij zijn affiche tot leven.

Filiep Manhaeve, voor N-VA Roeselare op de veertiende plaats bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, tilt de traditionele affiches naar een hoger niveau. Via de mobiele applicatie Zappar kan je op de website www.filiepmanhaeve.be een verkiezingsaffiche van de man tot leven wekken en spreekt Filiep Manhaeve je haast levensecht toe. Via enkele interactieve knoppen kan je zijn privéleven en politieke standpunten ontdekken.

(Lees verder onder de video)

https://www.youtube.com/watch?v=uITgiLdg9ck

“Ik ben al van kindsbeen geïnteresseerd in alles wat met computers en technologie te maken heeft”, legt Filiep uit. “Ik beschouw deze levende affiche als een leuk extraatje. Zo spring je uit de band. Zo goed als elke kandidaat heeft eigen affiches, kaartjes… Maar met deze interactieve tool leren de mensen me ook wat beter kennen. Zie het als een virtueel huisbezoek. De grote massa zal ik op deze manier niet bereiken, maar leuk is het in elk geval.”

Niet alle affiches van Filiep Manhaeve in het straatbeeld kan je tot leven wekken. Enkel die waar het logo van Zappar op prijkt, zijn met dit snufje uitgerust. “Maar ik zal ervoor zorgen dat ze op strategische plaatsen in Roeselare te vinden zijn.”