N-VA blokkeert rekeningen lokale afdeling in Zonnebeke door ‘nieuw politiek project’

Redactie KW

Hannelore Blondeel en Luk Hoflack (N-VA) zijn de boegbeelden van het project ‘InSamenSpraak’ in Zonnebeke

“In SamenSpraak is een nieuw politiek project met personen van verschillende overtuigingen én achtergronden. Ze komen zowel uit de huidige meerderheid als uit de oppositie en willen vooral samen Zonnebeke op een warme en ééndrachtige manier besturen”, opende SP.A-voorzitter Maxim Vermeeren de voorstelling. “Er is genoeg geruzied en verdeeldheid gezaaid, de tijd is rijp voor een positief politiek project dat alle mensen van Zonnebeke verenigt in plaats van verdeelt. Wij willen ook de mensen verbinden over de grenzen van de politieke partijen heen. Het wordt eerst en vooral een verbindend project om zo samen tot echte beslissingen te komen.” aldus Luk Hoflack (N-VA).

Huidig schepen Luk Hoflack wordt alvast lijstrekker vann het nieuwe project met op de tweede plaats Hannelore Blondeel, momenteel OCMW-raadslid. “De rest van de lijst is op nog niet ingevuld, maar we hopen dat we op onze lijst 23 mensen kunnen samenbrengen om dit nieuw politiek project waar te maken. Ook plaatselijk N-VA-voorzitter Stefaan Cardoen toastte op de goede afloop. Speerpunten van het nieuwe project zijn: duurzame openbare ledverlichting, meer groen en zitbanken, een voltijdse zwerfvuilbuster, multisportvelden in iedere gemeente, fietspad in de Zandvoordestraat, nieuwe bestemming brandweerkazerne en oude gemeenteschool in Passendale enz.

Buiten de partij

Een persbericht van de communicatieverantwoordelijke Koen Descheemaeker van de lokale afdeling geeft schepen Hoflack alvast geen gelijk. “De heer Hoflack maakt met zijn aanwezigheid op een lijst die niet officieel goedgekeurd werd door het arrondissementeel bestuur een cruciale inbreuk tegen de statuten van N-VA en hij zet zich hiermee buiten de partij. De nodige procedures werden vandaag al opgestart om hier het nodige officiële gevolg aan te geven. De financiële rekening van de N-VA Zonnebeke, die beheerd werd door de heer Hoflack, werd eerder deze week uit voorzorg geblokkeerd door N-VA nationaal. Ook werd de toegang tot N-VA-websites en e-mailaccounts geblokkeerd door N-VA nationaal. Nu is er dus eindelijk klaarheid en kunnen we met volle overtuiging en met vast geloof in de eigen kracht van N-VA aan het werk gaan om verder te bouwen aan een welvarend en veilig Zonnebeke. Talrijke waardevolle kandidaten hebben zich trouwens al aangemeld om deel uit te maken van de N-VA-lijst.”

Ik blijf een trouwe partijsoldaat”, reageert Luk Hoflack. “En als onze plaatselijke afdeling is geschorst, hoe kan er dan gereageerd worden?”

(NVZ)