N-VA Avelgem start campagne voor gemeenteraadsverkiezingen

N-VA Avelgem start de campagne. © J.Pille
Redactie KW

N-VA Avelgem pakt uit met de eerste drie namen voor de verkiezingen van oktober.

Lijsttrekker en kandidaat-burgemeester is Conny Rogie. Ze is geboren in Avelgem, is getrouwd met Jan en is mama van twee volwassen kinderen. Sinds 2014 is ze werkzaam op het federale kabinet van Defensie en Ambtenarenzaken. Conny Rogie houdt van tuinieren, wandelen en fietsen en af en toe lekker gaan eten.

Het werkwoord ‘verbinden’ is haar motto: mensen verbinden, elke deelgemeente verbinden met de centrumgemeente en het centrum beter verbinden met de omliggende gemeenten. Verder wil ze zich inzetten voor een Avelgem waar het veilig en aangenaam wonen is en waar een verantwoord financieel beleid gevoerd wordt.

Op de tweede plaats staat Günther Vanmaercke. Hij woont samen met zijn vrouw Wendy al 13 jaar in de wijk Assegem. Hij heeft een zoon, Jasper, en een dochter, Amber. Günther Vanmaercke werkt voor de dienst toerisme en cultuur van de gemeente Anzegem. Toneel en voetbal zijn zijn passies. Hij wil hij zich inzetten voor alles wat met vrije tijd te maken heeft: cultuur, sport, jeugd… Verder heeft Günther Vanmaercke een hart voor dieren.

Yves Spillebeen (48) prijkt op de derde plaats. Hij woont in de kleinste deelgemeente van Avelgem, Bossuit. Yves Spillebeen is getrouwd en is de trotse vader van drie kinderen. Hij is al zo’n 15 jaar zelfstandig in de vleessectorindustrie, waar hij iedere dag graag nieuwe uitdagingen aangaat met respect voor de landbouwer en zijn product. Zelfstandig ondernemen met respect voor alle mensen heeft hij van thuis uit met de paplepel meegekregen. Met deze ingesteldheid wil hij iets betekenen voor Avelgem en de Avelgemnaar.

“Met deze top drie begint de tijd van Verandering in Avelgem”, aldus Jan Pille.