MLM Mesen stelt volledige lijst voor

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Met negen kandidaten heeft burgemeester een volle lijst voor de verkiezingen van oktober, maar behalve zijn lijsttrekkerschap zijn er nog geen plaatsen bekend.

De negen kandidaten van MLM Mesen zijn burgemeester Sandy Evrard (48), OCMW-voorzitter Guy Tancré (65), gemeenteraadslid Chantal Ghesquiere (65), Kim Develter (34), Aline Lippinois (28), Steven Deklerck (34), Melanie Verdru (36), Maité Hellem (30) en Elisha Leire (29).

Met vijf vrouwen van de negen kandidaten hebben de vrouwen de meerderheid op de lijst“, zegt burgemeester Sandy Evrard. “Het is ook een jonge lijst. Naast de drie anciens – mezelf, Guy en Chantal – hebben we vijf jonge kandidaten met een gemiddelde leeftijd van 32 jaar. Alle negen kandidaten werden met unanimiteit van stemmen goedgekeurd, net als mijn lijsttrekkerschap. De andere plaatsen zijn nog niet bekend, maar we hanteren het principe dat de anciens eerst mogen een plaats kiezen.”

Doordat Mesen deze legislatuur de kaap van de 1.000 inwoners overschreed, mag het kleinste stadje van België negen gemeenteraadsleden hebben in plaats van de huidige zeven. In de huidige legislatuur heeft MLM zes van de zeven zetels in de gemeenteraad. De andere zetel is voor Kristof Veramme van oppositiepartij MDM.

(TOGH-foto EF)