Minister Weyts : "Nog te vroeg om uitspraken te doen over de N8"

13/05/15 om 22:17 - Bijgewerkt om 22:28

Mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) liet zich niet uit zijn tent lokken door Vlaams parlementslid Emmily Talpe (Open VLD), die hem een vraag stelde over de aanpak van de missing link Ieper-Westkust, nu belangrijke delen van de plannen voor de heraanleg van de N8 zijn vernietigd door de Raad van State.

In de vorige regeerperiode legde de Vlaamse regering na heel wat studiewerk een tracé vast voor de herinrichting van de verbinding Ieper-Veurne. Dat bestond uit een verbreding van de bestaande N8 en de bouw van ringwegen rond enkele dorpskernen op de huidige N8. De plannen lokten een storm van protest uit, maar toenmalig mobiliteitsminister Hilde Crevits (CD&V) bleef volharden en goot, met de nodige procedures, een en ander in ruimtelijke uitvoeringsplannen. Een aantal daarvan werden in de voorbije maanden echter door de Raad van State vernietigd : op 21 november van vorig jaar het nieuwe tracé rond Brielen en Woesten, en op 10 februari jl. ook ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!