Minder verkiezingsaffiches in Avelgem

© Facebook Tandem Avelgem
Redactie KW

Zowel Gemeentebelangen als Tandem pleiten voor minder visuele vervuiling.

De verkiezingscampagne is met de start van het schooljaar ook in de straten en op de sociale media van Avelgem afgetrapt.

Gemeentebelangen Avelgem maakte met een filmpje op sociale media bekend geen campagne te voeren met verkiezingsaffiches. “Die zijn nefast voor ons milieu en ontsieren het straatbeeld”, weet lijsttrekker Lut Deseyn. “GBA draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en wil de daad bij het woord voegen. Wij willen vooral inzetten op de sociale media die steeds belangrijker worden, maar we beseffen ook dat we hiermee niet iedereen bereiken. Daarom beperken we ons tot een zestal werfdoeken op de invalswegen van Avelgem. Via onze Burgerkrant mensen bereiken die niet online zijn. Maar uiteraard hebben we nog het liefst een persoonlijke babbel, waarvoor we op ronde gaan.”

GbAvelgemhttps://www.facebook.com/GBAvelgem/https://www.facebook.comFacebook1280

Visuele vervuiling – geen publiciteitsborden in Avelgem

gbA wil net zoals enkele van onze collega's campagnevoerders gaan voor een duurzame campagne.
gbA opteert voor een beperkt aantal canvasborden op de invalswegen van Avelgem en werkt liever niet met affiches die het straatbeeld ontsieren.
gbA, gangmakers voor vernieuwing #gbA #duurzaamAvelgem #topteam

Geplaatst door GbAvelgem op Dinsdag 4 september 2018

video1.0https://www.facebook.com/GBAvelgem/videos/2650916861799406/500

Tandem Avelgem sluit zich aan bij deze manier van campagne voeren. “Onze ploeg lanceerde in februari al de oproep naar de andere lijsten in Avelgem om geen borden te zetten, noch affiches te laten maken”, weet lijsttrekker Tom Beunens. “Tandem hangt tien herbruikbare werfdoeken, die regelmatig van plaats zullen veranderen. Om ook nog eens op die manier de overlast te beperken. Daarop staan enkel ons logo, slogan en website vermeld. We drukken ook geen enkele affiche. Tandem wil hiermee de visuele overlast beperken, onnodige drukkosten vermijden, verkeersonveilige situaties vermijden en duurzaamheid beklemtonen.”

Koen Van Steenbrugge, lijsttrekker voor CD&V, ligt niet wakker van de affiches: “Een debat over al dan niet plaatsen van borden is echt niet waar de mensen wakker van liggen. Wij willen op verschillende manieren in contact komen met de inwoners.”

N-VA Avelgem vindt het spijtig dat niet alle partijen, als één groep, eensgezind naar buiten zijn getreden met het voornemen om campagneborden of affiches te beperken. “We vinden het bijzonder jammer dat de gemeente geen centrale verkiezingsborden meer plaatst zoals in 2012. Een centraal paneel met alle partijen zou veel netter zijn. “Ook wij zullen het aantal affiches beperken, precies wegens de visuele vervuiling ervan”, aldus lijsttrekker Conny Rogie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier