Michaël Vannieuwenhuyze zet puntjes op de i

De lijsttrekker voor Open VLD Harelbeke voelt zich genoodzaakt om te antwoorden op de roddels. "Of ik de job aanneem, laat ik afhangen van het verkiezingsresultaat op 14 oktober." © (FB)
Redactie KW

Via een persbericht schept Michaël Vannieuwenhuyze duidelijkheid over zijn politieke en persoonlijke toekomst. Hij doet dit om bepaalde roddels de kop in te drukken.

“Ik wil via een persbericht laten weten dat ik volgende legislatuur opnieuw Harelbeke wil mee besturen. Je zou kunnen denken dat dit een evidentie is, aangezien ik als lijsttrekker voor Open VLD deelneem aan de komende gemeenteraadsverkiezingen, maar blijkbaar bestaat daar tegenwoordig wat twijfel over in de stad, en ik wil graag duidelijkheid scheppen”, luidt het.

“Politiek is een erg onzekere stiel. Als er op 14 oktober een andere politieke meerderheid komt, dan moet ik op zoek naar een nieuwe job. Het liefst vind ik er dan één in een branche die me nauw aan het hart ligt en waarin ik me voluit kan geven. In de stad Harelbeke is recent een functie vrijgekomen die mij wel zou interesseren, enkel en alleen in het geval dat Open VLD niet mee betrokken wordt in een coalitie de komende zes jaar. Ik heb daarom meegedaan aan het examen, en ik ben geslaagd. Of ik de job aanneem, laat ik afhangen van het verkiezingsresultaat op 14 oktober.”

Topprioriteit

“Voor mij is meebesturen in Harelbeke mijn topprioriteit. Krijg ik daar niet de kans toe, dan kies ik voor die job bij de stad Harelbeke. Krijg ik daar wel de kans toe, dan aanvaard ik de job niet. Het lijkt me heel redelijk dat een politicus ook verder in de toekomst kijkt. Ik ben ook maar een mens die rekeningen te betalen heeft, en mee moet bijdragen in zijn gezin zodat er brood op de plank komt. Dit zegt helemaal niets over mijn politiek engagement. Ik merk echter dat bepaald politieke partijen misbruik maken van deze situatie, en het gerucht verspreiden dat een stem op mij een verloren stem zou zijn, omdat ik toch een job bij de stad ambieer.”

Ik wil me het liefst zo ver mogelijk distantiëren van politiek moddergooien en vind eigenlijk in de meeste gevallen dat de beste reactie is om te zwijgen. Deze keer voel ik me echter wel genoodzaakt om te antwoorden op de roddels. Vooral omdat heel wat mensen me er bezorgd over aanspreken en ik duidelijkheid wil scheppen. Ik wil met 100 procent zekerheid terug mijn politiek ambt opnemen. Ik ga er in eerste instantie vanuit dat ik mijn werk als schepen met de nodige toewijding heb gedaan en dat ik opnieuw kans maak om schepen te worden de volgende legislatuur. Ik hoop dat dit voldoende duidelijk is voor alle twijfelaars en ik hiermee ook mijn overijverige collega-politici tot nadenken heb aangezet. Respectvol campagne voeren en een beetje menselijkheid onderling kan geen kwaad“, aldus Michaël Vannieuwenhuyze, huidig schepen van Sport.

(PVH)