Mercedes Van Volcem (Open VLD) heeft grote plannen: "Stadsstrand aan de reitjes"

11/01/19 om 10:40 - Bijgewerkt om 10:38

Mercedes Van Volcem, de nieuwe schepen van Openbaar domein en Financiën, heeft grote plannen. Het meest opvallende is de aanleg van een stadsstrand langs de reitjes. Maar ze wil Brugge ook groener maken. "Een mooi park of pleintje maakt iedereen gelukkig."

Pas als het beleidsprogramma uitgewerkt is, eind januari, kan financiënschepen Mercedes Van Volcem (Open VLD) een meerjarenbegroting opstellen en een budget berekenen voor grote investeringen. Maar de nieuwbakken schepen van Financiën en Openbaar domein barst alvast van ambitie. "De waterkwaliteit moet verbeteren, zodat er kan gezwommen worden in de reitjes en er een stadsstrand kan gerealiseerd worden. Een gezellige chillzone langs het water, waar Bruggelingen in hun vrije tijd kunnen samenkomen, met houten ligzetels", droomt Mercedes Van Volcem luidop. "Daarnaast moeten de vesten de mooiste tuinen van Brugge worden, met picknicktafels. En waarom geen permanent, houten wandelpad op het water van de Langerei? Het Katelijnepark kan dan weer opgewaardeerd worden tot vrijetijdseiland, tussen de toekomstige Cactus Club en de jachthaven."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!