Melissa Depraetere en Maxim Veys zijn boegbeelden van de jonge garde bij SP.A West-Vlaanderen

© PDV
Redactie KW

SP.A West-Vlaanderen stelde woensdagmorgen in Brugge de 25 jongeren voor waarmee ze in mei naar de parlementsverkiezingen trekt. Boegbeelden van die jonge SP.A-generatie zijn Melissa Depraetere uit Harelbeke en Maxim Veys uit Kortrijk.

Het waren de respectievelijke federale en Vlaamse lijsttrekkers John Crombez en Annick Lambrecht die in ‘Aan de Plas’, in Sint-Pieters bij Brugge, de jonge garde voorstelden waarmee SP.A West-Vlaanderen in mei naar de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen trekt.

“Jongeren vandaag een stem geven, dat doe je ook door die jongeren een prominente plaats te geven op de lijsten voor de verkiezingen”, zei John Crombez. “Onze partij kiest heel bewust voor een jonge, nieuwe generatie van hemelbestormers op verkiesbare plaatsen. Samen met onze ervaren gezichten zorgen we zo voor een goede mix van nieuw en ervaren talent.”

Vertegenwoordigen jongeren in West-Vlaanderen

Volgens Vlaams parlementslid Annick Lambrecht vertegenwoordigen de 25 voorgestelde jonge mensen de stem van de jongeren in West-Vlaanderen. “Het is aan hen om de bezorgdheden en dromen van jongeren te vertalen in het beleid“, stelde Lambrecht.

Prominente gezichten in de campagne zijn Melissa Depraetere (26) uit Harelbeke en Maxim Veys (31) uit Kortrijk. Depraetere staat op de tweede plaats voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Ze werkt als parlementair medewerker van de SP.A-fractie. “Als jongeren willen we ook op een andere manier campagne voeren. Weg van de klassieke overload aan papier in de brievenbussen. We kiezen heel bewust voor slechts één folder”, stelde Melissa Depraetere. “Bovendien zullen we de CO2-uitstoot van die folder compenseren met het aanplanten van bomen. We zullen, opgedeeld in drie teams, zes dagen op zeven op pad gaan en plannen 150.000 huisbezoeken in West-Vlaanderen. En we gaan ook voor een sterke online aanwezigheid op sociale media, gericht naar andere jongeren.”

Duizenden jongeren staan weg geparkeerd op wachtlijsten en krijgen niet de zorg die ze nodig hebben

Maxim Veys uit Kortrijk bekleedt de derde plaats op de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams parlement. Hij werkt al kabinetschef en zetelt in de gemeenteraad van Kortrijk. “We zien dat veel jongeren wakker liggen van hun toekomst. Het vinden van een betaalbare woning na hun studies is dan ook niet evident”, zei Maxim Veys. “Ook over pensioenen maken jongeren zich zorgen. Bovendien zijn er ook veel jongeren die slecht in hun vel zitten. Duizenden jongeren staan weg geparkeerd op wachtlijsten en krijgen niet de zorg die ze nodig hebben. Dat wordt voor ons ook een heel belangrijk thema.”

Andere jongeren op de lijst voor het Vlaams parlement zijn Bieke Moerman (derde plaats) uit Diksmuide, Mathijs Goderis (4de plaats) uit Brugge, Kasper Vandecasteele uit Menen, Yoounes El Haddaji uit Kortrijk, Emma Vilain uit Wervik en Anneke Crevits. Bij de opvolgers voor de Kamer vinden we Vickey Reynaert uit Beernem, Aaron Ooms uit Oostende, Jonas Bel uit Veurne, Eva Bossuyt uit Izegem en Hannelore Blondeel uit Zonnebeke. Voor het Vlaamse parlement vinden we bij de effectieven naast Maxim Veys nog de volgende jongeren terug: Dries Couckuyt uit Ingelmunster, Laura Cools uit Koekelare, Bruno Vanhove uit Brugge, Monia Arroudi uit Waregem en Ineke Doyen uit Oostende. Bij de opvolgers zijn dat Justine Hollevoet uit Izegem, Daisy Hoste uit Bredene, Ershad Yaftali uit Harelbeke en Jens Ugille uit Wervik. Op de Europese lijst krijgt Oona Wyns uit Bredene de derde plaats. Tine Soens uit Kortrijk is eerste opvolger en Maxime Vandekerckhove uit Brugge tenslotte is vierde opvolger.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier