Meerderheidspartij Visie stelt volledige lijst voor

Redactie KW

In het GC De Bunde in Moorslede stelde de meerderheidspartij Visie maandagavond de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. De lijst van de partij van burgemeester Ward Vergote telt elf vrouwelijke kandidaten en tien mannelijke kandidaten. “Gevolg hiervan is dat meer vrouwen de kans krijgen om een mandaat te krijgen om onze gemeente te besturen”, aldus de burgemeester. “Visie streeft naar een vrouwvriendelijk beleid.”

Zoals eerder vermeld is burgemeester Ward Vergote opnieuw lijsttrekker en schepen Pol Verhelle weer lijstduwer. De tweede plaats is voor nieuwkomer Evelyne Vanderplancke (35) uit Moorslede. De partner van Sebastiaan Persoon is vertegenwoordiger. Schepen Geert Vanthuyne staat op de derde plaats. De vierde plaats gaat naar nieuwkomer Lisa Oplinus (24) uit Dadizele. Ze is de jongste kandidaat op de lijst. Partijvoorzitter Nessim Ben Driss bekleedt de vijfde plaats.

Visie heeft ernaar gestreefd om de kandidaten te selecteren in functie van de verhouding van het aantal inwoners in de drie deelgemeenten Moorslede, Slypskapelle en Dadizele. “Op onze lijst beschikken we over alle competenties om een hedendaagse gemeente te besturen”, geeft Ward Vergote aan. “De kandidaten werden benaderd op basis van hun kwaliteiten, eerder dan op basis van hun populariteit.”

Ouderdomsdeken op de lijst is Remi Grymonprez (72) uit Moorslede. Hij is in bijberoep landbouwer. Gewezen schepen Daisy Decoene (Dadizele) staat niet meer op de lijst. Visie stelde als allereerste partij in Moorslede de volledige lijst voor. PRO, Groep a, N-VA en STERK volgen.

(EDB – Foto JS)