Meer snelheidsbeperkingen in Torhout, maar masterplan stationsbuurt zit op een dood spoor

27/04/18 om 06:30 - Bijgewerkt op 25/04/18 om 17:42

Straks bent u zelfs op landelijke wegen niet meer veilig voor de flitscamera van de politie. Vorige maandag heeft de gemeenteraad beslist dat er over de volle lengte van de Sint-Henricusstraat en de Ieperse Heerweg maar maximum 50km per uur meer gereden mag worden in plaats van nu nog op veel plaatsen 70km per uur. Op andere vlakken betreurden de politici wél de traagheid, met name inzake het optrekken van een nieuw stationsgebouw. In dat dossier lijkt het ambitieuze masterplan uit 2013 op een dood spoor te zitten.

Schepen van Mobiliteit Eddy De Ketelaere (CD&V) lichtte de voorziene snelheidsbeperkingen tot 50km per uur in de Sint-Henricusstraat en de Ieperse Heerweg toe. Binnen de bebouwde kom van Sint-Henricus gelden die beperkingen uiteraard al en nabij de stedelijke kinderboerderij mag er zelfs maar 30km per uur gereden worden, maar op de andere plaatsen is er nu nog 70km per uur toegestaan.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!