Maar weinig burgemeesters op kieslijsten van CD&V

17/03/19 om 18:06 - Bijgewerkt op 18/03/19 om 07:52

Op het provinciaal congres in Torhout keurde CD&V de lijsten voor de komende verkiezingen definitief goed. Ze zijn duidelijk verjongd, en, nog opvallender : veel minder burgemeesters worden nog in stelling gezet om stemmen te lokken.

Maar liefst acht burgemeesters die in 2014 nationaal gingen en nu nog burgemeester zijn, haken af en het zijn niet van de minste : Kris Declercq (Roeselare), Christof Dejaegher (Poperinge), Lies Laridon (Diksmuide), Kristof Audenaert (Torhout), Francis Benoit (Kuurne), Dirk Verwilst (Meulebeke), Rita Demaré (Hooglede) en Carine Dewaele (Lendelede). Vier burgemeesters doen wél mee : Bart Dochy (Ledegem), die tevens Vlaams parlementslid is, Kurt Vanryckeghem (Waregem), die het de vorige keer niet haalde en nu echt wel naar het Vlaams Parlement wil, Jan Seynhaeve (Wevelgem) en Jan Stevens (Wielsbeke). Ook provinciaal gedeputeerde Bart Naeyaert (Torhout) steunt de lijst.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!