LVP Vleteren stelt volledige lijst voor

V.l.n.r.: Lijsttrekker burgemeester Stephan Mourisse, Gerda Goubeir, Ollivier Vandendriessche, Marie-Anne Verlende, Jo Decruy, Patrick Gouwy, Linda Allermeersch, Franky Berten, Nele Debergh, Evy Butaye, Bram Coppein, Marnick Lauwers en lijstduwer Ria Van Lerberghe. (Foto RVL)
Redactie KW

De Landelijke Volkspartij LVP van burgemeester Stephan Mourisse is klaar met de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. “We zijn trots dat we als eerste in Vleteren kunnen uitpakken met een volledige lijst. We zijn er volledig klaar voor”, aldus de burgemeester, die zijn sjerp graag zou houden.

Notaris Stephan Mourisse (52) uit de Kallestraat in Westvleteren trekt de lijst. Op de tweede plaats staat OCMW-voorzitter Marie-Anne Verlende (58). Zij is medewerkend echtgenote en woont in de Hogebrugstraat in Oostvleteren. Plek drie is voor schepen Bram Coppein (33). Hij is zelfstandige in verkoop en herstel van tractoren, land- en tuinbouwmachines en woont in de Vlasbloemstraat in Woesten.

Op vier staat gemeenteraadslid Gerda Goubeir (55). Zij is medewerkend echtgenote en woont in de Kallestraat in Westvleteren. Plaats vijf is voor gemeenteraadslid en landbouwkundig ingenieur Patrick Gouwy (57). In de Zwijnlandstraat inWestvleteren baat hij samen met zijn echtgenote ‘t Pahilleke uit. Linda Allermeersch (57) uit de Elverdingestraat in Woesten neemt de zesde plaats in. Zij is medewerkend echtgenote. Zeven is voor Olivier Vandendriessche (43) uit de Burgweg in Oostvleteren, hij is zaakvoerder van studiebureau Vandendriessche. Landbouwster Evy Butaye (36) uit de Kruisboomstraat in Oostvleteren staat op de achtste plaats. Jo Decruy (22) uit de St.-Maartensstraat in Westvleteren werkt in de financiën en verzekeringen en kreeg de negende plaats.

Positief en betrokken

Nele Debergh (23) woont in de Groenestraat in Woesten en is dispatcher, zij staat op plaats tien. Op elf vinden we Franky Berten (38). Hij is mecanicien en woont in de Elverdingestraat in Woesten. Huidig onafhankelijk gemeenteraadslid Marnick Lauwers (57) uit de Steenstraat in Woesten staat op de voorlaatste plaats. Hij is vertegenwoordiger en staalnemer in de landbouw. De lijst van dertien wordt geduwd door Ria Van Lerberghe (57). Zij is fotograaf en reporter en woont in de Woestenstraat in Oostvleteren.

“We pakken dus uit met vijf nieuwe kandidaten. Een gezonde mix van leeftijd, geslacht, beroepsklasse, deelgemeenten… We hebben een heel sterke lijst met heel veel jong volk en andere dynamische mensen. Het zijn vooral heel positieve mensen, die elk op een of andere manier betrokken zijn bij onze gemeente Vleteren en de drie dorpen. De gemiddelde leeftijd bedraagt zowat 41 jaar. We zijn er dan ook volledig klaar voor, we hebben er alle vertrouwen in en de sfeer zit er al goed in”, besluit Stephan Mourisse, die uiteraard hoopt de sjerp van burgemeester opnieuw te mogen dragen tijdens de volgende legislatuur.

Schepenen Ludo Debuysere en Frans Masson en gemeenteraadslid Josette Geldof staan niet meer op de lijst. (AHP)