Luc Vanassche stopt na zes jaar schepenambt in Zwevegem met actieve politiek

14/09/18 om 14:03 - Bijgewerkt om 14:01

"Zes jaar en geen dag langer", begint Luc Vanassche ons gesprek. "Ik heb zes jaar geleden aan mijn echtgenote beloofd maar één legislatuur als schepen mee te draaien, dus nu stop ik." Met de jaarwisseling zal Luc dus de schepensjerp definitief opbergen en de actieve politiek vaarwel zeggen.

Als zoon uit een arbeidersgezin met dertien kinderen had Luc Vanassche (68) altijd al interesse voor politiek. "Als zestienjarige Knokkenaar was ik lid van het hoofdbestuur van ACW Zwevegem, jeugdleider van KAJ Zwevegem-Knokke en oprichter van de Kelderbar Knokke in 1968", vertelt hij. Nadat hij zowat twaalf jaar in de privésector had gewerkt, kwam Luc bij de lokale politie in Zwevegem terecht. Toen kon hij niet actief aan politiek doen. "Ik ben altijd met het politieke reilen en zeilen in Zwevegem begaan geweest. Halfweg 1993 werd bij mij thuis zelfs een vergadering belegd, samen met een vriend en de huidige burgemeester. Toen werden de 'onafhankelijken' boven de doopvont gehouden. Mijn zus Mia was twee legislaturen actief."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!