Luc Martens over zaak-Tom Meeuws: "Leden remuneratiecomité De Lijn hebben níks gelekt"

18/01/18 om 09:57 - Bijgewerkt om 11:41

De zaak rond Antwerps SP.A-klepper Tom Meeuws heeft zelfs tot in Roeselare weerklank. Oud-burgemeester Luc Martens (CD&V) zetelt immers in het remuneratiecomité van De Lijn en directeur-generaal Roger Kesteloot wijst naar de leden van het comité als verantwoordelijke voor het lekken van een interne mail.

Luc Martens over zaak-Tom Meeuws: "Leden remuneratiecomité De Lijn hebben níks gelekt"

Luc Martens. © STEFAAN BEEL

In een e-mail maakte directeur-generaal Roger Kesteloot van De Lijn zich boos over de lekken rond Tom Meeuws. De SP.A-politicus uit Antwerpen staat al even in het oog van de storm heeft en een verleden als directeur heeft bij De Lijn Antwerpen. In die functie zou hij fouten hebben gemaakt bij enkele grote facturen. "Waarschijnlijk kaderen de lekken in de Antwerpse verkiezingscampagne", valt te lezen in de mail. "Ik betreur ten zeerste dat De Lijn als organisatie in deze context wordt meegesleurd."

De bewuste mail van Roger Kesteloot werd vervolgens ook gelekt en de directeur-generaal wijst daarvoor naar de leden van het remuneratiecomité, waar de Roeselaarse oud-burgemeester Luc Martens (CD&V) lid van is. Verder zetelen ook Marc Descheemaecker (N-VA), Irina De Knop (Open VLD) en Kesteloot zelf in het comité.

Luc Martens weerlegt de kritiek echter meteen. "Wij hebben als remuneratiecomité inderdaad het beleid van Tom Meeuws (die overigens van de Roeselaarse deelgemeente Beveren afkomstig is, red.) als directeur van De Lijn Antwerpen geëvalueerd toen er problemen bleken te zijn. Maar we hebben nooit iets op papier gezien en enkel een mondeling verslag gekregen. We wisten in feite niks meer dan andere medewerkers van De Lijn die met het dossier bezig waren."

Luc Martens benadrukt dat hij en zijn collega's De Knop en Descheemaecker niets verweten kan worden. "Met de hand op het hart: wij hebben niks gelekt. Ik begrijp trouwens totaal niet hoe de interne mail van Roger Kesteloot in de pers is beland. Ik zal de directeur-generaal hier dan ook volgende week over aanspreken", besluit Luc Martens, die momenteel in Spanje het congres Think Europe bijwoont.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!