Lloyd van De Mol in de politiek? "Ik laat dat liever over aan wijzere mensen"

17/05/18 om 19:29 - Bijgewerkt om 19:27

Lloyd Vermeulen, de Avelgemse winnaar van VIER-programma De Mol, werd de laatste dagen veelvuldig in verband gebracht met de Avelgemse gemeentepolitiek. De guitige student kreeg naar eigen zeggen de vraag om op een lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen te staan, maar bedankte vriendelijk.

Lloyd van De Mol in de politiek? "Ik laat dat liever over aan wijzere mensen"

"Eerlijk? Ik heb daar zelf geen interesse in. Laat dat maar over aan oudere en wijzere mensen", glimlacht hij.

Geen twee namen die de voorbije week zo vaak over de tongen gingen als Pieter 'De Mol' Delanoy en Lloyd 'De Winnaar' Vermeulen. De voorbije dagen doken meermaals politieke verhalen op over die laatste. "Ik kreeg inderdaad de vraag om op de lijst te staan. Mijn verleden als leider in de Chiro zou hier een rol in spelen, mijn Mol-avontuur absoluut niet", vertelt de 22-jarige Lloyd.

Delen

Ik heb daar hoegenaamd geen interesse in

Betekent dat dan dat de Avelgemnaren in oktober op hem kunnen stemmen? "Neen, hoor", zegt hij. "Ik ben er zeker niet op ingegaan. Ik heb daar hoegenaamd geen interesse in. Laat dat maar over aan oudere, wijzere mensen."

De fractie Open VLD/Gemeentebelangen werd genoemd als geïnteresseerde partij, maar ondervoorzitter Jean-Marie Belhadhi weet naar eigen zeggen van niets. Ook Lut Deseyn, een van de kopstukken van de lijst, ontkent dat de winnaar van De Mol op hun lijst zou komen te staan. "Ik ken Lloyd persoonlijk en geloof me, hij stapt zeker niet in de politiek. Bovendien ben ik er zeker van dat zijn deelname aan De Mol zo'n stap niet eens toelaat", aldus Lut.

(GBA)

Klik hier om 8 weken KW te lezen voor maar 8 euro

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!