Liliane Pylyser-Dewulf uit Middelkerke stapt uit de politiek

Redactie KW

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van CD&V Middelkerke kondigde huidig schepen Liliane Pylyser-Dewulf haar afscheid aan van de politiek. Ook Gerard Soete zal er in oktober niet meer bij zijn. Hij zetelde meer dan 23 jaar in de gemeenteraad.

Vorig jaar kondigde de CD&V reeds aan dat de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen aangevoerd zou worden door huidig OCMW-voorzitter Dirk Gilliaert met op de tweede plaats Francine Ampe-Duron, maar toen werd nog geen uitsluitsel gegeven over schepen Liliane Pylyser-Dewulf. Nu staat het dus vast, de schepen kapt met de politiek.

Docente

Liliane Pylyser-Dewulf trad in de voetsporen van haar echtgenoot wijlen Erik Pylyser en behaalde in 2000 voor de toenmalige CVP 1024 voorkeurstemmen. Bij de jongste verkiezingen in 2012 haalde ze 1036 voorkeurstemmen. Zij is momenteel schepen van onder meer ruimtelijke ordening, patrimoniumbeleid, mobiliteit en AGB. In een vorig leven was Liliane docente management aan de Katholieke Industriële Hogeschool West-Vlaanderen. “Ik kan terugkijken op een geslaagde politieke carrière en ben trots op de vele realisaties waar ik mee aan de wieg stond”, zo liet de schepen weten tijdens de nieuwjaarsreceptie. Zij wil zich het laatste jaar van haar schepenambt focussen op diverse dossiers waar ze nog mee bezig is zoals de doortocht van Westende.

Nieuwe kandidaten

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden ook al een aantal nieuwe kandidaten voorgesteld die op de lijst zullen staan in oktober. De nieuwelingen zijn Jurgen Vergauwe, Sabrina Stragier en Luc Goossens. Zeker is ook dat Katiren Goemare en Wim Desender zich verkiesbaar zullen stellen en ook An Vanhercke en Serge Kuylle zullen opnieuw op de lijst te vinden zijn. Gerard Soete zal er niet meer bij zijn. Hij werd gehuldigd omwille van zijn verdienste voor de CD&V. Hij zetelde meer dan 23 jaar in de gemeenteraad voor deze partij. Tot slot werd aangekondigd dat Sabrina Stragier ook kandidate is voor de komende provincieraadsverkiezingen.