De Roeselaarse Perskring heeft al een goede traditie met het organiseren van verkiezingsdebatten. "In het verleden hebben we al debatten georganiseerd in De Spil en in de Oude Steenkapperij van de VMS", klinkt het bij de leden van de perskring. "Vooral bij het debat naar aanleiding van de vorige gemeenteraadsverkiezingen, mochten we op een grote opkomst rekenen. Dit jaar maken we graag afspraak op zondag 23 september in Hotel Mercure."

Gratis

"Het debat is het slot van 8800 Kiest, een reeks debatten in het hotel. De vorige debatten waren eerder voor een beperkt publiek met specifieke thema's. Dit wordt een algemeen debat waarbij de lijsttrekkers verbaal met elkaar in de clinch gaan over de thema's die leven bij de mensen. Gaande van mobiliteit tot groen of veiligheid in de Rodenbachstad. Het debat is gratis en voor iedereen toegankelijk, na afloop is er mogelijkheid om na te praten bij een verfrissend aperitiefje."

Via Kwadestraat

De moderator van dienst is Orfee Geldhof van Radio 2. Afkomstig van Roeselare én lid van de perskring. Christ Decommere zorgt tussendoor voor de komische noot. Volgende lijsttrekkers hebben hun aanwezigheid bevestigd: Kris Declercq (CD&V), Michèle Hostekint (SP.A & De Vernieuwers), Filiep Bouckenooghe (Groen), Bart Delaere (N-VA), Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) en Piet Delrue (Open VLD).

Hotel Mercure, in het Accent Business Park, is bereikbaar via de Kwadestraat. Ruime parking in de buurt. Het debat start om 10.30 uur.

(TD)