Lijst van Samen Poperinge is compleet

We zien achteraan Stefanie Demaeght, Mark Paelinck en Heidi Christiaen. Vooraan: Rudi Bordeyne, Pieterjan Vallaeys en Günther Vanlerberghe. (Foto MD)
Redactie KW

Samen stelt de laatste zeven kandidaten van haar lijst voor. “Onze lijst telt maar liefst 16 nieuwe kandidaten”, aldus schepen Jurgen Vanlerberghe, die nog niet in zijn kaarten laat kijken over het lijsttrekkerschap.

Ook de laatste zeven vrije plaatsen op de lijst zijn ingevuld. Rudi Bordeyne (51) is bij Samen met vijf deelnames de recordhouder wat het aantal verkiezingsdeelnames betreft. “Rudi was al gemeente- en OCMW-raadslid”, aldus Jurgen Vanlerberghe. “Zijn syndicale achtergrond als vakbondsafgevaardigde voor het ABVV bij Picanol zal wellicht niet vreemd zijn aan het feit dat Rudi altijd klaar staat om mensen te helpen die wanhopig worden van allerhande administratieve documenten. Hij wil er over waken dat het stadsbestuur blijft inzetten op laagdrempelige dienstverlening, zeker voor wie het wat moeilijker heeft. Rudi is ook als sinds 1993 bestuurslid bij SP.A Poperinge.”

Ervaring

“Mark Paelinck (64) uit Proven neemt straks voor de vierde keer deel. Hij was tien jaar voorzitter van het OCMW en zetelt nu nog als OCMW-raadslid. Als voorzitter realiseerde hij enkele zeer belangrijke bouwdossiers en werd er geïnvesteerd in vernieuwend lokaal beleid.”, zegt Jurgen Vanlerberghe.

“Ondanks zijn nog altijd jeugdige leeftijd is Pieterjan Vallaeys (31) ook al aan zijn derde verkiezing toe. Pieterjan is klantenadviseur in de Orange-winkel in de Ieperstraat. Hij weet altijd bijzonder goed waarover hij praat, en is absoluut niet te beroerd om zaken waar hij minder goed van op de hoogte is, tot in het detail uit te spitten. Pieterjan is voorzitter van de lokale SP.A-afdeling, actief bestuurslid van Curieus en fervent kwisser.”

Zelfstandigen

“Mijn broer Günther Vanlerberghe (47) is ook al aan zijn derde verkiezing toe. Hij was ook al zes jaar raadslid bij het OCMW. Günther werkt als boekhouder bij de politiezone Arro Ieper. Hij is bestuurslid bij Curieus en SP.A Poperinge, secretaris bij de Hoppecup en ondervoorzitter van de Cultuurraad. Hij organiseerde de voorbije jaren enkele solidariteitsacties voor gestrande vluchtelingen in Duinkerke.”

“Andere partijen beweren dat ze de stem van de ondernemers verkondigen. Bij ons staan ze op de lijst”

“Ik stelde eerder al zes zelfstandigen voor. Daar komen er nu nog twee bij. Andere partijen mogen dan wel beweren dat ze de stem van de Poperingse ondernemer verkondigen. Feit is alvast dat ze bij ons op de lijst staan. Stefanie Demaeght (38) is de partner van Jeannot Colpaert. Ze werkt als bediende bij Waterleau New Energy, een bedrijf dat een biogascentrale uitbaat en dus volop actief is op vlak van hernieuwbare energie. Tezelfdertijd runt ze samen met Jeannot het verhuurbedrijf van minibusjes DMaeco en is ze volop bezig met de verdere uitbouw van haar eigen bedrijfje Cre-Arte. Ze opent in september een nieuwe winkel op de Grote Markt, in het voormalige pand van juwelen Rubrecht. Daar zal ze gepersonaliseerd textiel verkopen. Stefanie is ook actief lid van de verbroederingen tussen Proven en Obterre en Poperinge en Zateç. Stefanie staat voor de tweede keer op de lijst. Ze wil zich vooral inzetten voor een ondernemersvriendelijk klimaat in Poperinge.”

“Ten slotte doet het me plezier te mogen aankondigen dat ook Heidi Christiaen (44) opnieuw deel uitmaakt van onze ploeg. Ze is bestuurslid bij Curieus en SP.A Poperinge, actief in de oudervereniging van BS De Ster en lid van de schoolraad. Heidi is aan de slag als zelfstandig kinderverzorgster in kinderdagverblijf De Ster. Ze wil zich inzetten voor een warm sociaal beleid, dat er voor zorgt dat elk kind in Poperinge evenveel kansen krijgt.”