Lijst Passendale wil ambitieus en correct beleid

© ZB
Redactie KW

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 is Lijst Passendale een nieuwkomer. ” We willen een nieuwe wind laten waaien in het huidige politieke landschap”, klinkt het ambitieus.

Met Valerie Blondeel (40), Sophie Carpentier (44), Martine Develtere (57), Jan Ingelaere (53), Kristien Vandenaweele (53) en Paul Vanlerberghe (70), allen uit Passendale, kon oprichter en lijsttrekker William Doom (43) reeds kandidaten van de nieuwe lijst voorstellen. “Het is nog een jaar tot aan de verkiezingen en we hopen een lijst van 10 of meer personen te presenteren. Duidelijk willen we onderlijnen dat ook kandidaten uit andere deelgemeenten welkom zijn om ons te vervoegen om samen voor alle deelgemeenten een correct open en eerlijk politiek verhaal te schrijven en te realiseren. Het is Lijst Passendale omdat hier alles is begonnen”, aldus William Doom.

“We zijn er van overtuigd dat Groot-Zonnebeke naar een daadkrachtige, transparante politiek. De vinger aan de pols houden door te luisteren naar de inwoners is een essentiële pijler van onze partij. In plaats van het luisteren om te antwoorden, proberen we veeleer te luisteren om te begrijpen. Onze ambitie is om in coalitie met andere partijen een beleid te vieren dat een nieuwe wind laat waaien. We zijn alvast zeer blij om al op voorhand niet verankerd te zitten in een weinig wendbare en niet veerkrachtig monsterkartel. We willen op een positieve manier verbinden.

Over het aantal zetels dat we nastreven wil ik mij nu niet uitspreken. Liefst zoveel mogelijk natuurlijk. Veel hangt af van hoe de andere partijen zich presenteren, hoeveel partijen er werkelijk opkomen en of er eventueel nog andere reuzekartels zoals #team 8980 in de maak zijn. WE staan alvast op een ‘kruispunt’ in de lokale politiek van Groot-Zonnebeke. Al in de Middeleeuwen wist men dat er op kruispunten spannende dingen staan te gebeuren”.

(NVZ/ foto ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier