Lieven Cobbaert doet een gooi naar de burgemeesterssjerp in Ichtegem

06/07/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 05/07/18 om 12:49

Liberaal 2018 heeft haar verjongde lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld, waarmee het startschot voor de verkiezingscampagne werd gegeven. Het kopstuk is Lieven Cobbaert, al twee jaar kabinetschef van Vlaams minister Bart Tommelein. Hij gaat resoluut voor de burgemeesterssjerp. Voor oudgediende Oscar Deprez is er dan weer geen plaats op de lijst, wat hij zelf schandalig noemt.

"Ik ga inderdaad voor de burgemeesterssjerp, maar het draait niet om mijn persoontje alleen", verduidelijkt lijsttrekker Lieven Cobbaert. "Ik heb een bijzonder sterk team rond mij en ben zeer fier op deze equipe waar we mee naar de kiezer trekken. We hebben een mix van jonge beloftevolle mensen en een aantal gevestigde waarden. Mijn vertrouwen in die mensen is torenhoog. Onze partij heeft ingezet op verjonging en vernieuwing en we tellen tien nieuwe gezichten op de lijst. We voelen van de contacten met de bevolking dat men verandering wil. De huidige coalitie realiseerde bitter weinig en voerde geen beleid. Van de dorpskernvernieuwing van Ichtegem is niets in huis gekomen, ook de vernieuwing van de Bruwiersite met de...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!