Leopold Lippens: "Toplocaties in Knokke zijn 10 procent duurder dan die in Parijs"

16/01/18 om 20:19 - Bijgewerkt om 20:20

Leopold Lippens is een 'doodgelukkig' man. Hij is ondertussen 76 jaar, maar denkt er niet aan om te stoppen als burgemeester van Knokke-Heist. De heisa over de verstrengeling tussen politiek en projectontwikkelaars gaat totaal aan hem voorbij. "Soms is dat deontologisch niet in orde, terwijl het wél interessant is"; zo zegt hij deze week in een ruim interview met Knack.

Waarom dook Leopold Lippens vorig najaar in 's hemelsnaam met Gunther D. van Studio Brussel op in De slimste mens ter wereld, om de kandidaten vragen voor de voeten te werpen? Omdat hij hem, eenvoudigweg, zo'n sympathieke gast vond. 'Gunther is hier een keer langs geweest. We hebben ons ontzettend geamuseerd', vertelt de graaf als we hem er in zijn verrassend sober ingerichte burgemeesterskabinet naar vragen. Bijna veertig jaar is Lippens ondertussen burgemeester van Knokke-Heist. En als het aan hem ligt, zal hij dat nog wel even blijven.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!