Leegstaande NMBS-gebouwen in Oostende zullen worden gesloopt

Redactie KW

Elf van de 103 gebouwen die de NMBS momenteel nog bezit in onze provincie staan leeg. Het gaat in totaal om bijna 800 vierkante meter onbenut vastgoed, waarvan twee gebouwen in Oostende meer dan de helft voor hun rekening nemen.

Dit vernam federaal parlementslid Sabien Battheu (Open VLD) van mobiliteitsminister Jacqueline Galant (MR). Van de Oostendse schepen Martine Lesaffre (Open VLD) vernam ze dan weer dat de panden in kwestie, een technisch gebouw in de Sloepenstraat en een dienstgebouw aan de Natiënkaai, zullen worden afgebroken, want er werd een sloopvergunning aangevraagd. “Dat is een goede zaak”, zegt Sabien Battheu. “Een overheidsbedrijf als de NMBS moet het goede voorbeeld geven en leegstand zoveel mogelijk vermijden”. Minister Galant liet haar daarenboven ook weten dat de NMBS in de periode 2010-2014 geen nieuwe gebouwen meer aankocht en er acht verkocht.

Onder de elf leegstaande NMBS-gebouwen in onze provincie is er maar één station, met name dat van Duinbergen. De andere leegstaande panden zijn technische of dienstgebouwen in de buurt van de stations Brugge, Brugge-Zeehaven, Oostende, Zedelgem, Lichtervelde en Ingelmunster.

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier