Ledegem heeft voorlopig twee algemeen directeurs

De eedaflegging van de nieuwe directeur van Ledegem © JS
Redactie KW

Tijdens de raadszitting van donderdag legde Marijn De Vos de eed af als nieuwe algemeen directeur van de gemeente Ledegem. Marijn begon te werken op de gemeente op 1 november. Geert Demeyere, zijn voorganger, gaat op 1 februari op pensioen. Tot zolang heeft Ledegem twee algemeen-directeurs.

Marijn werd tijdens de geheime zitting van juli aangesteld op de gemeenteraad. Na een grondige selectie kwam hij als beste uit de selectieproeven. Marijn is 33 jaar. Hij woont in Wielsbeke en is gehuwd met Sofie Beernaert. Het gezin telt 3 kinderen. Geert is van plan om in die periode van overlapping Marijn nog heel wat bijstand te verlenen.

Hij studeerde rechten en na jaar gewerkt te hebben in een advocatenkantoor in Kortrijk werd hij gemeentesecretaris en later algemeen directeur in Lovendegem.

Marijn koos er voor om terug in West-Vlaanderen te werken en daar is een Ledegem voor hem een goede keuze.

Nog tijdens deze raadzitting werd er de budgetwijziging 2018/1 goedgekeurd en werd ook de gemeentelijke dotatie 2019 aan de hulpverleningszone Fluvia vastgesteld.

De vergadering eindigde met heel wat vragen van uit de oppositie. Volgens burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) kwam dit omdat er sinds september geen gemeenteraad meer geweest was.

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier