Ledegem doet verder met Maksimum

Op de foto zien we Sanne Naessens, Fien Pannecoucke, Mieke Aelvoet en schepen Greta Vandeputte. © Jan STRAGIER
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van donderdagavond raakte bekend dat er een wijziging is voor de organisatie van de jeugdwerking Maksimum.

Maksimum werd opgestart in 2008 en is een intergemeentelijke samenwerking tussen Ledegem, Moorslede en Menen. “Dankzij de inzet van onze jeugdconsulente Mieke Aelvoet werkt dat bij ons zeer goed. Hetzelfde kan niet gezegd worden van de opkomst bij de activiteiten voor de jongeren tussen 12 en 16 jaar in Menen“, aldus schepen Greta Vandeputte (CD&V-VD)

Menen heeft dan ook beslist om niet langer deel uit te maken van deze samenwerking en stapte begin dit jaar uit Maksimum. De beschikbare reserves werden pro rata evenredig verdeeld. De middelen voor Ledegem en Moorslede blijven in de pot voor de verdere werking.

Eigenaardige bedoening

Het was een eigenaardige bedoening in het Ledegemse gemeentehuis, met zowel om 20 uur en om 20.30 uur een aparte gemeenteraad. Een en ander had te maken met de aanstelling van een algemeen directeur. In de eerste zitting nam de raad kennis van de aanstelling van Geert Demeyere, maar in de geheime zitting die daarop volgde nam bij ontslag omdat hij in februari 2019 met pensioen kan.

Op die manier werd de weg vrijgemaakt om de post van algemeen directeur weer vacant te verklaren om een nieuwe invulling te voorzien na dit ontslag.

Burgemeester Bart Dochy (CD&V-VD) riep iedereen op om uit te kijken naar een nieuwe kandidaat. De kandidaturen moeten uiterlijk op 15 mei ingediend worden.

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier