Kristof Gesquiere kandidaat bij N-VA Oostende

Redactie KW

Bij de N-VA zal kinesist Kristof Gesquiere (50) in oktober op de lijst staan. “Er dient een duidelijke nieuwe koers gevaren te worden”, zegt hij.

Kristof Gesquiere is geboren en getogen Oostendenaar en vader van twee opgroeiende jongvolwassenen. Hij heeft de volle steun van zijn broer, huisarts Hans Gesquiere. “Samen met veel Oostendenaars, heb ik het gevoel dat er een duidelijke nieuwe koers dient gevaren te worden. Ik wil een Vlaming zijn in een stad die opnieuw het uitstalraam is van onze Vlaamse Kust. Daarom werk ik graag mee aan een sociaal eerlijke Vlaamse kracht van verandering in Oostende”, legt Kristof Gesquiere uit.

“Er zijn de laatste decennia mooie dingen gebeurd in onze stad. Zo heeft Toerisme Oostende hele mooie initiatieven uitgewerkt. Maar het is wel hoog tijd dat we ook weer volop de kaart van de economie trekken. Het OCMW moet weer een vangnet in plaats van een hangmat worden. Nu trek je ook mensen aan die speciaal daarvoor naar Oostende komen. Ons sociaal vangnet moet er zeker zijn. Voor wie het nodig is, mag het zelfs uitgebreid worden. Als je wil dat mensen werken, moeten er ook wel genoeg jobs zijn. Door daar volop op in te zetten, kunnen we opnieuw de koningin der badsteden worden”, zegt Kristof Gesquiere overtuigd. De kinesist pleit er ook voor om te streven naar één groot Oostends ziekenhuis. (HH)