Kortrijkse gemeenteraad bikkelt over bloembakken: "U hebt toen de waarheid niet verteld"

14/11/17 om 10:22 - Bijgewerkt om 11:08

Op de gemeenteraad van maandagavond kwam het tot een felle discussie over de bloembakken op de Veemarkt. CD&V stelt zich vragen bij het definitief karakter van de maatregel, burgemeester Van Quickenborne wijst op de dalende criminaliteitscijfers en het veiligheidsgevoel van de buurtbewoners en handelaars. "De bestrijding van overlast hangt af van situatie tot situatie. En hier blijken de bloembakken het juiste effect te hebben."

Christine Depuydt bond namens CD&V op de gemeenteraad van november de kat opnieuw de bel aan. De ondertussen beroemde bloembakken op de Veemarkt, die vorige zomer de plaats van de zitbankjes innamen, blijven voor discussie zorgen. "Het valt ons op dat in de stad alle gelijkaardige bakken leeg zijn, behalve de bloemperkjes op de Veemarkt. Ik zou toch graag eens weten wat de plannen zijn daar: is die inrichting nu definitief? En als dat definitief is: welk probleem hebben we hiermee nu adequaat aangepakt?"
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!