Kortrijk Vooruit gaat niet achteruit, Geo Verstichel blijft strijdvaardig

Geo Verstichel. © a-JVGK
Redactie KW

Geo Verstichel, de stichter en de drijvende kracht achter Kortrijk Vooruit, had vooraf op een zetel gehoopt. Maar zijn partij slaagde niet in dat opzet. Toch geeft Geo Verstichel niet op. “In Kortrijk is Team Burgemeester als een tsunami over de concurrentie gegaan. Dat was niet te voorzien.”

“Natuurlijk was ik zondag ontgoocheld. Ik had de lat hoog gelegd door hardop te dromen van een zetel. Maar als ik een analyse maak, dan moet ik zeggen dat we het niet zo slecht gedaan hebben. De eerste keer deelnemen aan de verkiezingen en meteen een lijst met 41 mensen bij mekaar brengen, en dan ook nog een resultaat halen dat beter is dan de PVDA, een partij die al jaren bezig is. Dat is zo slecht nog niet. Ik ga in ieder geval verder, omdat ik het graag doe ook. En omdat ik weet dat we aan het eind van de rit misschien wel iets binnenhalen.”

“Het zal moeilijk zijn om iedereen aan boord te houden tot de volgende lokale verkiezingen. Zeker als je nergens een verkozene hebt. We hebben nog één geluk: volgend jaar zijn er nationale verkiezingen. En de andere leden van het Vooruit-platform, dat ook elders lokale partijen ondersteunt, heeft het hier en daar goed gedaan. In Londerzeel hebben we zelfs een burgemeester.”

Geloof in platform

“Ik ben de medeoprichter en coördinator van dat platform. Voorlopig is het nog geen nationale politieke partij, maar er zijn gesprekken. Als het ooit zover komt, dan zeker niet onder de naam ‘Vooruit’. Dat is een beladen naam die bovendien uit een hoek komt waar ons gedachtegoed niet bij aanleunt”, vertelt hij.

De flauwe suggestie om het dan misschien met de naam ‘Achteruit’ te proberen, brengt Geo Verstichel niet van de wijs. “Ik blijf erbij: ‘Kortrijk Vooruit’ is vooruit gegaan, want we stonden een jaar geleden nergens. Ik geloof nog altijd in het platform, ik geloof nog altijd in Vooruit. Zij die hoopten dat ze van ons af waren, moet ik ontgoochelen: we gaan door.” (KVDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier