"Kortrijk speelt te veel 'cavalier seul'"

26/01/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 25/01/18 om 09:02

Zes weken lang trekt Krant van West-Vlaanderen naar de Wetstraat. We brengen telkens een partijvoorzitter samen met een West-Vlaams kopstuk van die partij voor een uitgebreid gesprek over de nationale en de lokale politiek, hun onderlinge band en hoe ze straks West-Vlaanderen willen veroveren. Deze week: Wouter Beke en Hilde Crevits.

Een rit vanuit Limburg naar West-Vlaanderen is voor CD&V-voorzitter Wouter Beke geen uitzondering. "Mijn kinderen zijn voor drie vierde West-Vlaams. Mijn vader komt uit West-Vlaanderen en ook Leen, mijn vrouw, is West-Vlaamse. In de helft van de West-Vlaamse gemeenten heb ik familie. Je kan wel stellen dat mijn band met de provincie groot is." Partijgenote Hilde Crevits ziet zelfs West-Vlaamse trekjes in haar voorzitter: "Wouter is een harde werker. En hij zal nooit spreken voor hij weet waarover hij spreekt. Hij geeft geen quotes om de quotes. Dossierkennis is essentieel, daar herken ik mezelf in. Hard werken en bedachtzaam zijn in het spreken, dat vind ik typisch West-Vlaams."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!