Kortrijk gaat voor twee fietsostrades op noordelijke as

01/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 30/11/17 om 14:50

Hoe moet Kortrijk er in de toekomst uitzien? Dat was de insteek van drie stadsdebatten die de voorbije maanden georganiseerd werden en resulteerden in het Ruimtepact. "In dat pact zijn vijf principes opgenomen waarvan je er vier op de omgeving van de Heulebeek kan toepassen", stelt Wout Maddens. "Muster, bijvoorbeeld, is een magistrale site waar ondernemers elkaar vonden."

De fiets, werkplekken, open ruimte, groen en een wisselwerking tussen ondernemen en onderwijs: dat zijn de vijf principes van het Ruimtepact. Vier ervan zijn toepasbaar op de omgeving van de Heulebeek. "Op deze noordelijke as van Kortrijk gaat het minder over gebouwen, maar wel over landschappen", stelt schepen van Ruimtelijke Ordening Wout Maddens (Open VLD). "Zo is er in Bissegem stadsgroen Ghellinck van 9 hectare dat aansluit bij het Armengoed en natuurdomein Bergelen in Gullegem. Ook de Heulebeek zelf biedt perspectieven wat betreft natuurbehoud."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!