Kooigemnaar trekt kandidatuur in na vondst nieuwe tumoren

Foto Facebook
Redactie KW

Philippe Lagae staat niet meer op de lijst van Team Burgemeester in Kortrijk. “De dokter vond opnieuw tumoren in mijn lever”, stelt hij.

De 64-jarige Kooigemnaar maakte dat vandaag bekend via Facebook. “Jammer genoeg heb ik vandaag de beslissing genomen om mijn kandidatuur voor de gemeenteraadsverkiezingen in te trekken. Bij mijn laatste medische controle in AZ Groeninge hebben ze weer twee tumoren gevonden in mijn lever.”

Oneerlijk

“Ik begin in september met een behandeling en weet nog niet zeker tot wanneer en hoe die zal verlopen. Het zou oneerlijk zijn om gewoon mijn kandidatuur te laten lopen en dan mijn beloften niet te kunnen waar maken”, besluit Philippe.

In 2014 werden bij de Kooigemnaar, beroepshalve business unit manager bij Rauwers, tumoren op de dikke darm vastgesteld. Hij herstelde goed, maar in 2016 bleek dat er uitzaaiingen waren op de lever. In 2017 vonden de artsen opnieuw enkele tumoren, dit keer op de longen en de lever. De behandeling duurde tot mei van dit jaar. Recent kreeg Philippe dus opnieuw slecht nieuws. (AXV)