Koen Demonie vraagt onderzoek naar Stadens schepen

Koen Demonie. © Joke Couvreur
Redactie KW

Onafhankelijk raadslid Koen Demonie vroeg tijdens de Stadense gemeenteraad of de raad voor verkiezingsbetwistingen op de hoogte gesteld werd van het onderzoek naar schepen Bart Vynckier (N-VA).

Demonie zei tijdens een vorige gemeenteraad te vermoeden dat de schepen niet meer in de gemeente woont. Op vraag van Demonie werd daaromtrent een onderzoek ingesteld. Koen Demonie betwistte de resultaten evenwel tijdens een vorige zitting. Deze keer vroeg hij aan gemeenteraadvoorzitter Martine Zoete (Open VLD) of de resultaten van het onderzoek overgemaakt werden aan de raad voor verkiezingsbetwistingen. Dat orgaan kan zich uitspreken over een eventueel ontslag van de schepen.

“De resultaten werden niet overgemaakt omdat het onderzoek conform het reglement gebeurd is”, antwoordde burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD). “Ons onderzoek toonde dat de schepen hier is ingeschreven, dat er vier vennootschappen zijn ingeschreven op zijn adres en dat er op 12 december een sneeuwman gespot werd. Conclusie was dat de schepen hier zijn hoofdverblijfplaats heeft.”

“Dit alles toont op geen enkele manier aan dat de schepen hier leeft en werkt”, repliceerde Koen Demonie. “Het inspectieverslag is onvolledig. Ik heb dan ook een groot vermoeden dat de bevoegde politieagent onder één hoedje speelt met schepen Vynckier. U weigert het onderzoek door te sturen naar de raad voor verkiezingsbetwistingen en ontloopt totaal uw verantwoordelijkheid.”

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier