Koen Bultinck verlaat Vlaams Belang en zetelt voortaan als onafhankelijke in provincieraad

© Marleen Zwaenepoel
Jos Remaut

Dit deelde hij vandaag bij de aanvang van de provincieraad mee. Hij blijft wel actief binnen de Vlaamse beweging, maar niet meer in de politiek.

“Na bijna dertig jaar partijpolitiek engagement, wil ik me ten volle focussen op de niet-partijpolitieke Vlaamse Beweging”, zo stelt Koen Bultinck (53). Daar is echt nuttig werk te doen, veel meer dan in de partijpolitiek, waar het teveel over ‘de postjes’ gaat.”

“Trouwens, als pure Vlaams-nationalist heb ik het steeds moeilijker met het simplistisch anti-islam-taalgebruik dat door de partij Vlaams Belang wordt gehanteerd. De hedendaagse maatschappelijke problemen verdienen ernstige antwoorden.”

Dat Koen Bultinck met onmiddellijke ingang ook de VB-fractie in de provincieraad verlaat, laat echter vermoeden dat aan zijn vertrek toch wel een stevige discussie is voorafgegaan, die mogelijks kan te maken hebben met de lijstvorming. Door de afslanking van de provincies zijn er immers maar 36 zetels meer te verdelen, waarvan er allicht slechts een paar naar het Vlaams Belang zullen gaan. Het wordt dus knokken voor een verkiesbare plaats.

Koen Bultinck, die politieke wetenschappen studeerde en in Diksmuide woont, zetelt in de provincieraad sinds 2012. Van 1999 tot 2010 was hij federaal Kamerlid voor Vlaams Belang. Daarvoor was hij aan de slag als coördinator op de studiedienst van het Vlaams Blok. Momenteel geniet hij al van een parlementair pensioen. Hij zal ook geen lijsttrekker meer zijn voor het Vlaams Belang in Diksmuide.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier