Kelly Boussemaere neemt ontslag als ondervoorzitter van SP.A Brugge Noord

Kelly Boussemaere (rechts) neemt ontslag na een rel met Mieke Hoste (links). © Facebook
Stefan Vankerkhoven

De Zeebrugse Kelly Boussemaere neemt ontslag als ondervoorzitter van de SP.A-kern Brugge Noord. Aan de basis van het ontslag ligt een fikse discussie met ex-schepen Mieke Hoste omtrent transmigranten. Die verbale oorlog werd vooral uitgevochten op Facebook. “De essentie is dat Mieke Hoste en de Brugse SP.A geen onafhankelijke kandidaten als ik op bestuursfunctie willen. Wat een contrast met Antwerpen waar een onafhankelijke kandidate zelfs de lijst mocht trekken en schepen is”, aldus Kelly Boussemaere.

Een maand voor de verkiezingen van oktober 2018 werd Kelly Boussemaere lid van SP.A. Ze raakte niet verkozen als gemeenteraadslid, maar kreeg namens SP.A mandaten in Footstep en de Blankenbergse Polder. Toen een vriendin van haar, de uitbaatster van een tankstation in Zeebrugge, bijna verkracht werd door een transmigrant, verwoordde Kelly Boussemaere haar woede op weinig subtiele wijze op Facebook: “Ze zouden hem beter castreren.”

Toen een vriendin van haar, de uitbaatster van een tankstation in Zeebrugge, bijna verkracht werd door een transmigrant, verwoordde Kelly Boussemaere haar woede op weinig subtiele wijze op Facebook: “Ze zouden hem beter castreren.” Dany Gryson, de echtgenoot van voormalig schepen Mieke Hoste en secretaris van de SP.A-kern Brugge Noord, vond die harde uitspraak ongehoord voor de ondervoorzitter van deze afdeling en eiste het ontslag van Kelly Boussemaere. Omdat zij niet wou opstappen, nam hij dan maar zelf ontslag als secretaris.

Ontslag geëist

Begin dit jaar vernieuwde Kelly Boussemaere haar lidmaatschap van SP.A niet. Vorige week eiste daarom Mieke Hoste opnieuw haar ontslag. De ex-schepen vindt dat niet-leden geen recht hebben op bestuursfuncties. Over de hele affaire wil Mieke Hoste niks kwijt: “Het gaat om een interne discussie en onderlinge afspraken binnen deze SP.A-kern.”

Kelly Boussemaere reageert wel: “Ik dacht dat ik als onafhankelijke meer vrijheid van spreken had, zodat ik de zaken kan benoemen zoals ze zijn. Ook al is dat misschien een harder standpunt dan de partijlijn. Daarom vernieuwde ik mijn SP.A-lidmaatschap niet. Maar ik wil de zaken niet ten top drijven en neem nu zelf ontslag als ondervoorzitter van de SP.A-kern Brugge noord.”

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier