Kathelijn Vervarcke op plaats 3 bij Groen Oostende

Redactie KW

Leerkracht en auteur Kathelijn Vervarcke uit Oostende zet als nieuweling de stap naar de politiek en kiest voor Groen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober staat ze op een verkiesbare derde plaats.

Lijsttrekker Wouter De Vriendt is bijzonder tevreden met haar komst: “Kathelijn is een veelbelovende jonge vrouw met frisse ideeën. Ze zou een aanwinst zijn voor de Oostendse gemeenteraad en we vragen daarvoor het vertrouwen van de Oostendse kiezer.”

Kathelijn Vervarcke (35) woont met haar echtgenoot en twee kinderen in de Stormvogelstraat (Vogelwijk). Ze is leerkracht Nederlands in Pegasus Atheneum Stene.

Blinde bouwwoede

“Als leerkracht hoor ik in mijn vele gesprekken met jongeren hun angsten over typische grootstedelijke problemen, zoals het gebrek aan plaats voor kleuters op school, of het volbouwen van het laatste stukje open ruimte. De blinde bouwwoede die Oostende overwoekert, moet een halt toegeroepen worden”, aldus Kathelijn, die ook Theatergroep Pegasus regisseert en auteur is. In 2008 werd haar roman ‘Venus Frigida’ gepubliceerd en in 2011 volgde de publicatie van het toneelstuk De Samouraimoord, een satire op het mediacircus rond zinloos geweld.

(SRA)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier