Jong VLD Oudenburg voert actie bij aanvang van gemeenteraad

Redactie KW

Bij aanvang van de Oudenburgse gemeenteraad op 3 mei voerde Jong VLD Oudenburg actie om de situatie van de Oudenburgse jeugdlokalen aan te klagen. Onder het motto ‘Laat de jongeren niet langer door het stof bijten’ maant de jongerenpartij het stadsbestuur aan om niet langer te blijven steken in beloftes en wel degelijk de situatie aan te pakken.

Voor de start van de gemeenteraad deelden de jongerenkandidaten van Open VLD Oudenburg flyers en stofmaskers uit aan de gemeenteraadsleden, pers en het aanwezige publiek om zo de stand-still situatie van de afgelopen jaren aan te kaarten. Jong VLD-voorzitter Jens Balliere: “Zowat iedere jeugdvereniging heeft de afgelopen jaren ongelooflijk lang moeten wachten op acties vanuit het stadsbestuur als het op infrastructuur aankomt. Ik was jarenlang actief binnen JOC ‘t Scharnier, toen we het jeugdhuis in een nieuw jasje wilden steken kregen we de materialen van het stad, maar moesten we alles zelf uitvoeren.”

Een zelfde verhaal klinkt het bij KSA Westkerke, die ondertussen al meer dan 10 jaar een nieuw lokaal beloofd is. Wietse Marchand: “Bij de vorige verkiezingen werd de toenmalige KSJ Westkerke (het hedendaagse KSA) een nieuwbouw beloofd voor hun bloeiende werking. Het bleef echter bij beloftes. Midden 2017 kreeg de KSA het bericht zelf de werken te moeten uitvoeren. Op vandaag is het KSA-lokaal een bouwwerf…”

Jong VLD Oudenburg wil met hun actie het stadsbestuur aanmanen om niet langer loze beloftes te doen ,maar effectief de zaken in beweging te zetten. Het kan niet zijn dat alle verantwoordelijkheid bij de jeugdverenigingen zelf gelegd worden. Voor Jong VLD Oudenburg is het duidelijk, ze moeten het gewoon DOEN!

(Ilse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier