John Crombez laat Tom Meeuws niet vallen

John Crombez spreekt van een beschadigingsoperatie. © a-HH
Redactie KW

Volgens SP.A-voorzitter John Crombez is het niet duidelijk waarover de beschuldigingen tegen Tom Meeuws gaan en is er dus ook geen reden hem aan de kant te zetten. Crombez spreekt ook van een “beschadigingsoperatie”.

Woensdag raakte bekend dat het Antwerpse parket een onderzoek heeft geopend naar Antwerps SP.A-kopstuk Tom Meeuws, meer bepaald naar feiten die zich zouden afgespeeld hebben in de periode dat Meeuws directeur was bij de Antwerpse afdeling van De Lijn.

SP.A-voorzitter John Crombez wil eerst meer duidelijkheid over het dossier tegen Meeuws. “Zolang we niets weten, kunnen we niets zeggen”, zegt Crombez aan VTM. Woensdag zei Antwerps lijsttrekker Jinnih Beels dat ze in Meeuws blijft geloven. En ook Crombez laat Meeuws niet vallen. “Plots is er het bericht van een onderzoek waar we niets van weten. En aangezien we van niets weten, kan hij blijven staan, dat is logisch“, aldus Crombez.

Vuile verkiezingscampagne

Aan VRT zei Crombez dat de beschuldigingen aan het adres van Meeuws een illustratie zijn van het feit dat de verkiezingscampagne vanaf het begin zeer vuil is en op de man wordt gespeeld. “Dit neemt proporties aan die vreemd zijn, maar die we ook niet kunnen inschatten omdat degene tegen wie een onderzoek loopt daar niet van op de hoogte is.”

“De zaken waarvan Meeuws verdacht wordt, zijn in het verleden onderzocht door De Lijn en er is daarover een schikking getroffen. De voorzitter van de raad van bestuur van De Lijn, Marc Descheemaecker van N-VA, zegt dat het ook over andere dingen gaat, maar wij hebben daar allemaal geen informatie over, dus wij kunnen niet meer zeggen”, aldus Crombez.

De SP.A-voorzitter spreekt van een beschadigingsoperatie. “Ik heb een paar maanden geleden voorspeld dat dit de vuilste campagne gaat worden die we ooit gekend hebben. De campagne is al bezig en vanaf het prille begin is ze zeer vuil”, aldus Crombez. Zit de N-VA dan achter die operatie? “Iedereen die mij hierover aanspreekt zegt twee dingen: het is niet correct dat degene over wie het gaat van niks weet en diegene die gelooft dat het niet georkestreerd is door de N-VA, is goedgelovig.”

Tom Meeuws is afkomstig uit Beveren bij Roeselare.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier