Johan Vande Lanotte: "Ik, ongelukkig? Dan moet half België ongelukkig zijn"

07/12/18 om 07:15 - Bijgewerkt op 06/12/18 om 11:39

Hoe zou het nog zijn met Johan Vande Lanotte? Goed, zo blijkt. 54 dagen na 14 oktober laat de keizer van Oostende in zijn kaarten kijken. De bijna oud-burgemeester zal zich nog één keer smijten, als lijstduwer voor de Kamer. Daarna is het tijd voor zijn politieke afscheid. "Als ik ongelukkig moet zijn, na een carrière van 30 jaar met ongelooflijk veel kansen, dan moet half Belgiëongelukkig zijn." Een openhartig gesprek met een workaholic over politiek, geld en... vakantie.

Hij heeft het nog vrij druk, zegt hij, ook in de laatste maand van zijn burgemeesterschap. En dat merken we. Tussen de fotosessie door tekent hij nog snel een reeks besluiten. Johan Vande Lanotte blijft een werkpaard, burgemeester of niet. "Ik wil tegen de kerstvakantie goede samenvattingen maken van een 20-tal belangrijke lopende dossiers. Die gaan naar mijn opvolger en alle fracties. De overdracht moet op een ordentelijke, professionele manier gebeuren. Ik wil niet dat de nieuwe burgemeester moet starten in een leeg bureau, zonder dossiers."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!