Jeugdraad Ingelmunster dient verzoekschrift over Cultuurfabriek in tijdens gemeenteraad van… mei

Even dansen, mag dat niet in De Cultuurfabriek? Tijdens de startvergadering van OKRA werd er wel spontaan gedanst. © FODI
Redactie KW

Net voor de gemeenteraad van dinsdagavond 29 mei dient de Ingelmunsterse jeugdraad een verzoekschrift in over De Cultuurfabriek.

Enkele weken geleden werden er twee aanvragen van jeugdverenigingen voor het gebruik van De Cultuurfabriek geweigerd door het schepencollege. Eén ervan terecht op basis van overschreden capaciteit, de andere onterecht op basis van het fuifkarakter. In de vorige gemeenteraad kwam dat al ter sprake.

Toen stonden burgemeester Kurt Windels (De Brug) en zijn eerste schepen Enigo Vandendriessche (SP.A) lijnrecht tegenover elkaar met hun visie rond het gebruik van De Cultuurfabriek voor fuiven. De burgemeester sprak dan van een gentleman’s agreement naar de kerkfabriek toe bij de aankoop in 2014. “Bij het vragen om advies over het gebruiksreglement eind 2016 was echter geen sprake van deze uitzondering. Er is zelfs letterlijk sprake van fuiven in het reglement, dus in de veronderstelling dat de jeugd De Cultuurfabriek ook als fuifruimte zou kunnen gebruiken, gaf de jeugdraad dan een positief advies”, zegt Tom Callewaert, voorzitter van de jeugdraad.

“De jeugdraad is van mening dat de uitsluiting van het organiseren van fuiven in strijd is met het huidig gebruiksreglement en eist een correcte toepassing. Hiervoor zullen we een verzoekschrift indienen op de gemeenteraad van mei. Dat dit nu gebeurt in het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen is puur toeval. We willen enkel gebruik makenvan onze functie als onafhankelijk adviesorgaan en spreekbuis voor de Ingelmunsterse jeugdverenigingen.”

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier