Jeugd bovenaan de lijst bij Open VLD Wevelgem

De 31-jarige Benoît Verstraete is veruit de jongste lijsttrekker in Wevelgem. © SLW
Redactie KW

Op de valreep stelde ook Open VLD zijn kandidatenlijst voor in Wevelgem. Lijsttrekker Benoît Verstraete hoopte lange tijd op een volledige lijst van 31 namen. De zoektocht naar vrouwelijke kandidaten was echter moeilijker dan gedacht. Uiteindelijk prijken er slechts zeventien namen op de lijst. Dat zijn er dan toch meer dan bij de vorige twee verkiezingen.

Benoît Verstraete is met zijn 31 jaar meteen de jongste lijsttrekker in Wevelgem. Hij woont pas enkele jaren in de gemeente, maar voelt er zich al goed thuis. De Menenaar speelt basketbal bij Basket Team Holstra Wevelgem-Moorsele, is ondernemer, medeorganisator van Duivels Park in Wevelgem en voorzitter van de supportersclub Wevelgemse Duivels.

Verder is hij dus ook lijsttrekker en bezieler van Open VLD Wevelgem, waarmee hij hoopt opnieuw een zetel te veroveren in de gemeenteraad. “Mijn ambitie was om een volledige lijst te vormen, helaas vond ik slechts acht vrouwelijke kandidaten bereid om zich te engageren. Uiteindelijk ben ik wel tevreden. Ik kan me niet herinneren dat de liberalen zo talrijk zijn opgekomen in Wevelgem, Gullegem en Moorsele. Ons programma werd erg goed onthaald met digitaliseren als belangrijkste programmapunt.”

Een jong koptrio

Op plaats twee staat Sarah Declercq (34) die vier jaar lang kabinetsmedewerker van gedeputeerde Carl Vereecke was, en op plaats drie Arne De Smet (21), medeorganisator van het Vlaamse Jeugd parlement. Een jong koptrio dus. Lijstduwer is Roland Laperre, voorzitter van VIEF Wevelgem-Moorsele en oprichter, dirigent en organist van het parochiekoor van Sint-Hilarius. Leuke anekdote is dat Roland ooit nog optrad als accordeonist van Elvis Presley tijdens zijn legerdienst. Roland is 76 jaar. De gemiddelde leeftijd is 44 jaar. Twaalf kandidaten komen uit Wevelgem, vier uit Gullegem en een uit Moorsele.

Op plaats vier vinden we Nele Grymonprez, vervolgens Azis Vanderghinste, Sanne Behaegel, Sofie Scheers, Johan Meijvogel, Alina Bruneel, Dieter Langedock, Koen Vandebuerie, Rita Declercq, Johan Pareit, Bart Lemayeur, Wendy Croubels, Nancy Voet en Roland Laperre.

(SLW)