Jean-Marie Dedecker legt eed af als burgemeester van Middelkerke

Eedaflegging van burgemeester Jean-Marie Dedecker bij gouverneur Carl Decaluwé. © Davy Coghe
Redactie KW

Maandagmiddag heeft Jean-Marie Dedecker de eed afgelegd in Brugge bij de gouverneur als nieuwe burgemeester van Middelkerke.

In eerste reactie zegt Dedecker dat dit een droom is die uitkomt. “Na 20 jaar oppositie in Middelkerke en Oostende is het fantastisch dat ik dit mag doen. Het is een droom die uitkomt, ik ben geboren en getogen in Middelkerke en nu word ik hier burgemeester, gewoon fantastisch. Spijtig dat mijn vader dit niet meer mag meemaken, hij was een dorpsfilosoof. Hij heeft het gelukkig nog meegemaakt dat mijn broer Luc hier schepen was. Het zit in de familie want de zoon van mijn broer Luc, Tom wordt nu ook schepen in Middelkerke. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven, Olympische medailles gehaald met mijn atleten, ik ben verkozen geworden in het parlement, maar dit is werkelijk super, temeer ik zoveel vertrouwen gekregen hebben van de inwoners van Middelkerke”, zegt Dedecker.

Hij kreeg een record aantal voorkeurstemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 4.240 stemmen, met zijn partij Lijst Dedecker haalde hij 14 van de 25 zitjes in de gemeenteraad. “Ik wil het titanenwerk dat wacht in Middelkerke naar behoren volbrengen en het vertrouwen dat ik kreeg niet beschamen”, besluit Dedecker.

De installatievergadering van de gemeenteraad van Middelkerke vindt plaats op donderdag 3 januari om 19 uur in de zaal De Stille Meers.

(PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier