Jean-Marie Dedecker bereidt politieke comeback voor

Redactie KW

De Oostendse politicus zei dat eerder deze week op een gespreksavond van de Vlaamsgezinde website Doorbraak.be.

Op de gespreksavond zouden Derk Jan Eppink en Jean-Marie Dedecker, twee oude partijgenoten van LDD, een gesprek voeren in café Tinnenpot in Gent. Maar Dedecker maakte van de gelegenheid ook gebruik om zijn toekomstplannen uit de doeken te doen, zo weet Doorbraak.be.

“De N-VA zal teleurstellen omdat de partij te veel een deel aan het worden is van het establishment”, zo liet Dedecker noteren. “Dat voel ik in mijn onderbuik, en ik heb nogal een buik. Er komt opnieuw een rechtse golf, en daar wil ik op surfen.” Wel liet hij in het midden of die comeback ook weer onder de vlag van LDD zal zijn. Momenteel denkt hij vooral in de richting van een partijopbouw zoals bij Geert Wilders – maar dan met compleet andere overtuigingen: één centrale figuur, ‘zonder pottenkijkers en zonder ongeleide projectielen’.

Aansluiten bij N-VA is geen optie volgens Jean-Marie Dedecker. “Mijn rug is wel breed, maar zit al vol met messen, hakbijlen en speren”, zo citeert Doorbraak.be hem nog.

Als de N-VA faalt op rechts, wat nu toch aan het gebeuren is, dan opent tegen de volgende verkiezingen weer een boulevard

Toch is er volgens Dedecker zelf geen nieuws onder de zon. “Ik bèn politiek actief”, zegt hij. “Dat is niets nieuws. Er worden spijkers op laag water gezocht. Er is helemaal niets veranderd: ik wacht op wat er gebeurt. Momenteel niets, gezien het succes van de N-VA. Maar als de N-VA faalt op rechts wat nu toch aan het gebeuren is, want er is nog niets wezenlijks veranderd dan opent zich tegen de volgende verkiezingen weer een boulevard op. En daar willen wij inspringen.”

“Ik ga niet naar een andere partij”, verzekert Dedecker. “De messen en speren in de rug van de N-VA zitten er nog. Ik denk wel aan een anti-belastingpartij. Maar wij blijven LDD. Ik ga nergens anders heen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier